Prokurátor dal pokyn na trestné stíhanie futbalistu

15.11.2004 Celý región

Okresný prokurátor v Prešove Michal Glevaňák dal pokyn na trestné stíhanie futbalistu Jozefa P. Ten brutálnym spôsobom v zápase tretej ligy medzi Lipanmi a S...
Okresný prokurátor v Prešove Michal Glevaňák dal pokyn na trestné stíhanie futbalistu Jozefa P. Ten brutálnym spôsobom v zápase tretej ligy medzi Lipanmi a Starou Ľubovňou v nedeľu 7. novembra zbil rozhodcu Petra Chochoľáka.

Ako prokurátor 10. novembra povedal, až na základe výsledkov policajného vyšetrovania a po získaní lekárskych správ o stave postihnutého sa rozhodne či podá trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu výtržníctva alebo trestného činu ublíženia na zdraví. \"Závaží aj to či ide o ľahkú alebo ťažkú ujmu na zdraví, \" dodal Glevaňák. Konal sám a na základe informácií v miestnych médiách. Prokurátor tiež potvrdil, že podnet na stíhanie hráča Starej Ľubovne dal aj rozhodca.
Zápas tretej ligy skupiny Východ v Lipanoch sa nedohral. K inzultácii rozhodcu došlo už v 20. minúte stretnutia, keď Chochoľák po druhej žltej karte vylúčil Jozefa P. Sám hráč pritom pred zimnou prestávkou v súťaži ohlásil, že týmto zápasom s futbalovou kariérou končí a bude sa venovať len svojmu súkromnému podnikaniu.
(jj)
 

Vyberte región

mark